Uganda

”Vi boede hos den sødeste værtsfamilie, sammen med nogle andre danskere, og vores praktikophold var rigtigt fedt, men også hårdt i nogle perioder. Jeg har lært så meget om kulturelle forskelle, fundet mine egne grænser og dermed fået styrket min personlighed. Jeg har uden tvivl rykket mig som person og fået udviklet min sygeplejemæssige kunnen. Jeg tror, når jeg en gang skal ud og søge job efter bacheloreksamen, at jeg har lidt ekstra i bagagen, som vil komme mig til gode. På baggrund af den erfaring og den praktiserende viden, som er kommet til mig under mit ophold, har jeg fået en følelse af, at jeg kan udøve sygepleje alle steder – især når jeg kan gøre det i Uganda.” – Anna Rask Bejlegaard

 

Du kan se flere billeder fra Uganda her

Undervisning

I Uganda er det muligt at undervise i skolen, og det kan enten være i den privat sektor eller i den offentlig skole. Når man hører ordet privatskole, vil man ofte forbinde det med et sted, som er en helt del bedre end det offentlige. I Uganda vil du dog typisk opleve, at antallet af elever i hver klasse er mindre (10-30 børn), men faktisk er kvaliteten af selve klasselokalerne ofte i meget dårlig stand. Nogle gange vil lokalerne kun være adskilt af en botonmur, som ikke er forbundet med selve loftet, hvorfor du nemt vil kunne fornemme de elever, som befinder sig i klassen lige omme på den anden side. I den offentlige skole, kan der være mellem 75-150 elever i hver klasse, og ofte er der en fast lærer knyttet hvert klasselokale.

 

Du vil assistere de lokale lærer i deres klasser, men hvis du ønsker det, er det også muligt at håndtere undervisningen på egen hånd (naturligvis med lokal assistance). Du vil hovedsageligt undervise i engelsk, matematik og geografi (måske får du lyst til at fortælle om Danmark). Børnene er derudover også meget glade for sport og oversættelse af sange. Projektet er et rigtig godt valg, hvis du gerne vil styrke dit eget engelsk og læren i at stå foran en stor forsamling og formidle et budskab. Det kan give dig en stor fordel på dit fremtidigt studie eller arbejde.

 

Børnehjem

Du kan arbejde på et børnehjem, hvor børnene typisk er mellem 0-16 år. Når de ældste er i skole i løbet af dagen, vil du være tilbage på børnehjemmet sammen med de yngste, som er ca. 0-5 år gamle. Her hjælper du med de daglige gøremål som blandt andet er rengøring, give mad, skifte ble og tøj, lege, spille spil o.l. Du er med til at give børnene individuel opmærksomhed, hvilket typisk er en stor mangelvare i Uganda. Børnene er i sær glade for musik, og ofte har børnehjemmene udendørsarealer, hvor der kan arrangeres dans, fodbold eller andre sportsgrene. Nogle frivillige hjælper også til med at undervise børnene i personlig hygiejne, som eksempelvis kan være korrekt tandbørstning. Hvis du får lyst, kan du eventuelt tage nogle af børnene med på tur, da et besøg på det lokale markedet, kan være en stor oplevelse for mange af de børn, der sjældent får chancen for at bevæge sig ret langt væk.

 

Hospitaler og klinikker

I Uganda samarbejder vi med Jinja Referral Hospital, som er det største hospital i den østlige del Uganda. Det har en senge kapacitet på 600, men ligesom mange andre afrikanske hospitaler, så modtager Jinja Referral Hospital en helt del flere patienter, end hvad der officielt er plads til. Hospitalet er beliggende i Jinja (ca. 1 km fra Nilen), og det arbejder med distriktene; Jinja, Iganga, Kamuli, Kaliro, Bugiri, Mayuge, Namutumba, Namayingo Luuka, Bugiri, Kayunga, Buikwe og dele af Mukono. Hospitalet har blandt andet følgende afdelinger;

 • Surgery
 • Internal medicine
 • Obstetrics and Gynecology
 • Pediatrics and child health
 • Intensive Care Unit
 • Radiology
 • Laboratory
 • Accident and Emergency
 • Physiotherapy Department

Jinja Referral Hospital er et ideelt valg, hvis du studerer medicin, sygepleje eller allerede er færdiguddannet indenfor disse områder. Hvis du ønsker at arbejde på hospitalet i Uganda, er der et tillæg på 750 kr., som bliver doneret direkte til hospitalet. Du kan desværre ikke arbejde på hospitalet, hvis du endnu ikke har en relevant uddannelsesbaggrund.

 

Børnehjem for handicappede børn (Fysioterapeut og ergoterapeut)

Børnehjemmet blev startet i 2009, og grundlæggeren er en lokal mor, som i sin tid fødte et handicappet barn, hvorefter hun oplevede mangel på viden og et enormt svigt fra det lokale samfund. Stedet har ca. 50 handicappede børn boende, men det henvender sig derudover også til mere end 200 forældreløse og sårbare børn i nærområdet, samt mennesker der lever meget ensomt med hiv / aids. De børn som bor på hjemmet, er typisk ikke i stand til at bevæge sig selv, og trods de gode udenomsarealer, kommer de ofte ikke længere end til balkonen ved hoveddøren. Som frivillig er du med til at give børnene mad, opmærksomhed, varetage personlig hygiejne, skifte tøj, hjælpe med daglige gøremål, underholde o.l. Hvis du er fysioterapeut, ergoterapeut, kiropraktor eller lignende, kan dette projekt være oplagt for dig at vælge, da du kan assistere de ansatte med at udføre børnenes fysiske øvelser, og samtidig kan du være med til at vise dem nye teknikker, som de kan benytte fremadrettet. Du er også meget velkommen til ar arbejde på projektet, selv om du endnu ikke har en relevant uddannelsesbaggrund.

 

– Hvis du tilmelder dig 2 destinationer, så giver vi en rabat på 2000 kr. 

– Hvis dit drømmeprojekt ikke er nævnt på listen, bør du kontakte os, så vi kan være behjælpelige med at finde en løsning til dig. 

Indkvartering hos en værtsfamilie

I Uganda kommer du til at bo hos en værtsfamilie, og alle vores frivillig bor hos den samme familie, når de befinder sig på denne destination. Det betyder, at hvis der er andre tilmeldt destinationen på samme tid som dig, så vil i komme til at bo sammen. Det er et yngre ægtepar, Neto og Zainah, som har åbnet deres hjem for vores frivillige, og der er 14 sengepladser i alt. Huset er fuldt møbleret med en rummelig stue, balkon, køkken og vaskerum samt badeværelse med ’normalt’ toilet og bruser.  Morgen- og aftensmad vil være inkluderet i prisen.

 

Sikkerhed

Når du rejser med Save A Heart – By Committing Yours vil din sikkerhed altid have den højeste prioritet, hvilket også er årsagen til, at vi personligt selv undersøger organisationerne før, vi udsender frivillige. Samtidig har vi sørget for følgende;

 • Du får en grundig introduktion, når du ankommer, således at du føler dig klædt på til projektet, der følger.
 • Din indkvartering er nøje udvalgt og godkendt af vores lokale medarbejdere, som har tidligere erfaringer med internationale frivillige.
 • Du vil konstant være omgivet af professionelle folk, som er til for at hjælpe dig.
 • Du bliver udstyret med et nødnummer, således du altid kan komme i kontakt med din lokale koordinator.

I Save A Heart – By Committing Yours vil vi gøre alt, hvad der står i vores magt for at beskytte dig imod det værst tænkelige, men når man er ung, og rejser i et fremmed land, er man også nødt til at beskytte sig selv og ”huske hovedet” i alle situationer. For at gøre dit ophold så nemt som muligt, har vi nogle generelle tips, som vi anbefaler, at du følger;

 

I lufthavnen

 • Så snart du træder ind i ankomsthallen, vil der være rigtig mange lokale, som tilbyder at bære din baggage, men du bør aldrig overlade din baggage til fremmede, da dette nemt kan koste i mellem USD 10 – USD 50, og samtidig risikerer du, at vedkommende stjæler fra dig. Du bør aldrig medbringe mere bagage, end hvad du selv er i stand til at bære, og hvis du stadig har brug for hjælp, når du ankommer, anbefaler vi, at du spørger det lokale personale til råds.
 • Hvis du har brug for at ringe, skal du ikke gå i panik hvis din telefon ikke virker.  Du kan du søge hjælp på turistkontoret eller hos kundeservice i lufthavnen.
 • Opbevar alle dine vigtige dokumenter i din håndtaske, således at du ikke skal til at åbne din kuffert (-og vise alle dine værdier) i lufthavnen.

 

I offentligheden

 • Pas på din taske og hold den tæt ind til kroppen.
 • Undgå at tale i telefon mens du går på gaden, da dette stjæler din opmærksomhed, og herved glemmer du sandsynligvist at holde øje med, hvad der sker i dine omgivelser.
 • Lad være med at komme ud i et slagsmål. Hvis du ser nogle, der slås, eller hvis der er nogle, der vil slås med dig, så skal du omgående forlade området. Vi må desværre erkende, at menneskeliv i den 3. verden ikke altid har den samme betydning som i Danmark, så det er vigtigt, at du holder dig langt fra situationer, som kan bringe dig i unødvendig fare.

 

Transport

 • Så snart du sætter dig ind i en taxa, bør du låse dørene, lukke vinduerne og holde din taske i mellem dine ben. Hvis du beslutter dig for at åbne vinduerne, bør du være ekstra opmærksom og samtidig undgå at snakke i telefon, da forbipasserende nemt kan få fat i din taske eller din mobiltelefonen udefra.
 • Hvis du vil sidde bagpå en motorcykel, bør du altid bede chaufføren om at få en hjelm og samtidig sætte farten ned.
 • Når du rejser med offentlig transport, skal du aldrig vise dine dyre ejendele frem (computer, iPhone, iPod, iPad, penge osv.), men du bør altid have dem på dig og aldrig i din kuffert.
 • Inden du benytter dig af offentlig transport (motorcykler, tuk tuks, taxier osv.) er det en rigtig god ide at forhandle om prisen på forhånd, således at du ikke bliver snydt eller presset ud i ubehagelige situationer efterfølgende.
 • Pas på når du befærder dig i trafikken, husk sikkerhedsselen når du sidder i en bil og lad dig blive transporteret af de lokale, som kender vejforholdene i stedet for at transportere dig selv ved at køre i en lånt bil, knallert eller sågar cykel. Husk at se dig for flere gange før du går over gaden, og orienter dig om trafikken har venstre- eller højre kørsel.

 

Om natten

 • Du må aldrig gå alene om natten, eller så snart det bliver mørkt. Venligst bemærk, at du arbejder i et udviklingsland, du ser anderledes ud, og du kan være et meget let offer for nogle af de lokale, som har brug for kontanter.
 • Hvis du tager i byen sammen med dine venner, skal du huske at være mere forsigtig, end du ellers ville være derhjemme. Pas på hinanden og gå hjem sammen.

 

Euforiserende stoffer og alkohol

 • Euforiserende stoffer er strengt ulovligt, og vi skal gøre opmærksom på, at du i de fleste lande vil opnå fængselsstraf af flere års varighed, hvis du overtræder loven.
 • Det er tilladt at drikke alkohol i fritiden, men det er ikke tilladt at dukke op med tømmermænd eller lugte af alkohol i arbejdstiden. BEMÆRK: Vores samarbejdspartnere har tilladelse til at afvise dig fra dit projekt, hvis du er beruset i arbejdstiden.
 • Hvis du drikker alkohol, bør du kende sin egen grænse. Drik aldrig mere alkohol, end hvad du er i stand til at håndtere på egen hånd.

 

I weekenden

 • Hvis du tager på udflugt i weekenden, anbefaler vi, at du informerer vores lokale samarbejdspartner eller din værtsfamilie og holder dem opdateret undervejs.

 

Penge og kreditkort

 • Medbring altid minimum to kreditkort hvoraf du anbringer det ene godt gemt i din kuffert, og det andet holder du tæt til kroppen. Det er rigtig surt at stå i udlandet uden at være i stand til at hæve penge, og det kan være virkelig besværligt og tidskrævende at få overført penge fra Danmark til en lokal bank på destinationen.
 • Opbevar aldrig dine penge eller kreditkort i dine lommer.
 • Det er altid en fordel at medbringe en lille sum kontanter (USD), når du rejser, og vi anbefaler, at du medbringer minimum USD 200.

 

Pas og visum

 • Husk at ansøge om visum hjemmefra, hvis det er krævet (www.um.dk), da det ikke er sjovt at blive sendt hjem igen grundet manglende visum.
 • Forsøg aldrig på at få et visum uofficielt i lufthaven. Når du har betalt for dit visum, bør du bede om at få en kvittering.
 • I dagligdagen bør du altid have dit pas / en kopi af dit pas med dig. Politiet har til hver en tid ret til at stoppe dig, og i en sådan situation skal du være i stand til at kunne identificere dig selv.

 

Forsikring

 • Det er udelukkende dit ansvar at sikre, at du har den rette forsikring både før og under projektets forløb.
 • Vær opmærksom på, at Save A Heart – By Committing Yours ikke er i stand til at hjælpe dig, hvis du kommer ud i en situation, hvor du har brug for at søge erstatning, og du bør derfor altid ringe direkte til dit forsikringsselskab.

 

Donationer

 • Alle donationer er meget velkomne, så hvis du har noget, som du gerne vil donere, bør du helt sikkert tage det med dig.
 • Vi fraråder alle vores frivillige at donere penge, da der aldrig stilles sikkerhed for, hvordan pengene reelt set bliver brugt. Hvis du har nogle ekstra penge, som du ønsker at donere, er det bedre at se, hvad projektet specifikt har brug for, og herefter bruge dine penge til dette formål. Eksempler kan være blyanter, bøger, medicin, tæpper, tøj osv. Stort set alle materielle goder kan købes under dit ophold.

 

Kulturchok

 • De fleste oplever at blive ramt af en form for kulturchok, når de ankommer, og dette er altså helt normalt, så giv dig selv god tid til at vænne dig til de nye omgivelser, kulturen, menneskerne, maden og ikke mindst dit projekt. Den første uge vil du sandsynligvis føle dig på meget usikker grund, men allerede ugen efter, vil du begynde at være mere afslappet. Det er vigtigt at du holder fokus på, hvorfor du er taget af sted, og at du ikke giver op allerede efter de første par dage. For at holde dig selv aktiveret, bør du begynde at studere sproget, stille spørgsmål, lytte til historier og virkelig forsøge at involvere dig selv så meget som muligt. De lokale er altid søde og ikke mindst hjælpsomme, og de vil meget gerne lære dig at kende, hvis du giver dem lov.

 

Længde

Pris

3 uger

kr 7.100

4 uger

kr 8.100

5 uger

kr 9.200

6 uger

kr 9.900

7 uger

kr 10.900

8 uger

kr 11.800

9 uger

kr 12.700

10 uger

kr 13.700

11 uger

kr 14.600

12 uger

kr 15.500

 

*Hvis du ønsker et længere ophold, bedes du kontakte os vedr. prisen.

*Hvis du ønsker at arbejde på et hospital, pålægges en donation til hospitalet på 750 kr.

 

Inkluderet i prisen:

 • Informationsmateriale om det projekt og land som du er blevet tilmeldt
 • Svar på dine spørgsmål inden du forlader Danmark. Vi besvare alle E-mails inden for 24 timer på almindelige hverdage.
 • Vores lokale samarbejdspartner tager i mod dig i Entebbe Lufthavn, og hjælper dig hen til din indkvartering.
 • Introduktion af sprog, kultur, projekt, sikkerhed og generel orientering ved ankomst
 • Indkvartering hos en værtsfamilie
 • Morgen- og aftensmad, 7 dage om ugen. Middagsmad i weekenderne.
 • 24 timers støtte og nødhjælp fra vores lokale samarbejdspartner.
 • Et dansk nødnummer så du og din familie altid kan komme i kontakt med en dansktalende medarbejder fra Save A Heart – By Committing Yours.
 • En destination som er grundigt undersøgt inden din ankomst. Vi besøger alle vores destinationer, inden vi sender frivillige ud til dem.
 • Et bevis for dit ophold som du kan bruge i en senere jobansøgning.

 

Ikke inkluderet i prisen:

 • Flybilletter t/r Entebbe
 • Forsikringer
 • Lokale transporter i Uganda
 • Visumgebyrer
 • Vaccinationer
 • Toiletpapir, håndsæbe og drikkevand

 

Hvorfor betale for at lave frivilligt arbejde i udlandet?

Rigtig mange mennesker bliver overrasket over, at det koster penge at arbejde som frivillig i udlandet, men hvad du måske overser, er de omkostninger, der er med til at forme dit projekt samt indholdet i dette. Save a Heart – By Committing Yours tilbyder et fuldt program, som indeholder mange omkostninger til eksempelvis mad, bolig, introduktion, overførsel af penge i mellem landegrænser samt den arbejdskraft, der ligger bag hele planlægningen. Derudover er der mange administrative omkostninger ved at drive en virksomhed såsom vedligeholdelse, marketing (online/offline) og kommunikation med de lokale organisationer og ikke mindst med dig på både e-mail og telefon. Derudover skal vi betale dansk skat og moms samt foretage internationale rejser til at overvåge projekter og deltage i lokale møder med vores samarbejdspartnere.

 

Du er altid meget velkommen til at sammenligne vores priser med andre danske udbydere indenfor frivilligt arbejde.

 

Vores krav til dig

 • Du skal være minimum 18 år, når du starter dit projekt.
 • Du skal have et godt helbred.
 • Du skal kunne fremvise en ren straffeattest, som kan afhentes gratis ved dit lokale politi.
 • Inden du rejser, skal du kunne fremvise dokumentation for en gyldig rejseforsikring

Startdato

Første og tredje mandag i hver måned med ankomst om søndagen.

 

By:

Jinja Town

 

Ankomst lufthavn:

Entebbe Lufthavn

 

Møntfod: 

Ugandan Schillings

 

Sprog:

Det officielle sprog i Uganda er Luganda

 

Største religion:

Katolikker og protestanter

 

Elektricitet:

I Uganda benytter man 240V. Du kan se et eksempel på et strømstik HER

 

Telefon:

Det er muligt at købe et lokalt simkort til din telefon, når du ankommer. Derudover kan det være en god ide at downloade diverse apps, så du kan kommunikere med din familie og venner derhjemme. Det kan blandt andet være Line, Whatsapp, skype o.l.

 

Internet: 

Der vil ikke være internet vil værtsfamilien, men der er mange internet cafeer rundt i byen.

 

Flybilletter

Uanset hvilket projekt du vælger, er dine flybilletter ikke inkluderet i prisen. Save A Heart – By Committing Yours har en tæt samarbejdsaftale med Kilroy, som kan skræddersy dine flybilletter, således de matcher dine rejsebehov – Men altså kun hvis du ønsker det.  Du får samtidig mulighed for at købe en fleksibel billet, hvor du gratis kan ændre den før udstedelse og herefter imod et varierende gebyr alt afhængigt af, hvilken destination det drejer sig om.

 

Rejseforsikring

Din rejseforsikring er ikke inkluderet i prisen, og det er udelukkende dit ansvar at sikre, du har den rette forsikring både før og under projektets forløb. Vi ved, fra erfaring, at nogle af vores frivillige allerede har en årlig rejseforsikring, som kan dække under et ophold i udlandet, og vi syntes ikke, at du skal ’tvinges’ til at betale for at blive forsikret igennem os, hvis din egen forsikring allerede er gældende. Når du skal arbejde som frivillig i udlandet, er det dog meget vigtigt, at du tjekker, at din forsikring dækker i det land, du rejser til, de aktiviteter du foretager dig, samt for hele perioden du er væk. Vi anbefaler altid, at du bestiller din rejseforsikring minimum 2 måneder før afrejse, så du ikke risikerer at komme afsted uden dækning, da du også skal tage hensyn til behandling af din ansøgning.

 

Du kan kontakte Kilroy VIP, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på dine flybilletter og forsikringer. Alt hvad du skal gøre, er at nævne os som din reference, og så hjælper de med at finde den bedste løsning.

 

KILROY VIP

Maj Fjord

E-mail: vip@kilroy.dk

Telefon nr.: +45 70 80 81 34

 

Husk at du ikke skal købe dine flybilletter eller forsikringer, før vi har bekræftet din tilmelding.

 

Pas og visum

Gældende for alle vores projekter er, at dine visumomkostninger ikke er inkluderet i prisen. Det er derfor dit ansvar at sikre, du har det rette visum under projektets forløb, og at dit pas er gældende efter destinationslandets forskrevne regler. Vi hjælper naturligvis meget gerne med eventuelle spørgsmål, men henviser til Udenrigsministeriets hjemmeside som følger;

 • Klik ind på hjemmesiden; www.um.dk
 • Klik på ’Rejse til udlandet’
 • Klik på ’Pas og Visum’
 • Find din destination under fanebladet; ’Udenlandske pas- og visumregler’

 

Vaccinationer

Inden du forlader Danmark, skal du være sikker på, at du har alle de nødvendige vaccinationer, således du undgår at blive alvorligt syg, når du er i udlandet. Vi anbefaler, at du benytter Danske Lægers Vaccinations Service (www.sikkerrejse.dk), hvor du både kan booke en tid og samtidig læse om hvilke vaccinationer, der er relevante for dig og dine destinationer. Danske Lægers Vaccinations Service giver 10 % rabat til alle studerende, og hvis du er medlem af Danmark, får du et tilskud på 50 % af de afholdte udgifter til vaccinationen.

 

Valuta

Du behøver ikke nødvendigvis at veksle dine penge hjemmefra, da der normalvis altid vil være en hæveautomat i ankomstlufthavnen. Vi anbefaler alligevel, at du veksler lidt hjemmefra, så du har en back-up til dit ophold i tilfælde af, at du mister dit kort, eller hvis hæveautomaten ikke virker.

 

Uganda

Ekstrem fattigdom 38,0%
Befolkning som lever i slum i byerne 60,1%
Børnedødelighed 9,9%
Undervægtige børn 13,8%
Analfabetisme 73,2%
Børn der gennemfører grundskolen 24,8%
Udbredselse af HIV (15-49år) 7,2%
Forventet levealder 55 år

 

 

 

“Hvad skal jeg gøre – hvor skal jeg dog gå hen nu?” spurgte Alice.
“Hvor vil du hen?” spurgte Filurkatten.
“Det ved jeg ikke”, sagde Alice.
“Jamen så er det jo nemt nok, fordi så er alle veje jo lige gode,” svarede Filurkatten.

– Uddrag fra Alice i Eventyrland.

 

Når du rejser med Save A Heart – By Committing Yours kan du vælge imellem mange forskellige destinationer, som er fordelt ud over Asien, Afrika og Sydamerika. Det er altid svært at vælge, hvilket land man skal rejse til, og vi hjælper naturligvis gerne med gode råd og vejledning, men du bør ligeledes også selv gøre dig nogle overvejelser forinden;

 • Hvorfor vil jeg gerne arbejde som frivillig i udlandet?
 • Hvad vil jeg gerne have ud af mit ophold?
 • Hvad vil jeg gerne arbejde med?
 • Skal det frivillige arbejde være relevant i forhold til min uddannelse?
 • Hvor lang tid vil jeg gerne af sted?
 • Har jeg nogle begrænsninger i forhold til mit budget?

Hvis du ønsker at blive oplyst omkring de enkelte lande, henviser vi til Globalis via hjemmesiden www.globalis.dk. Her kan du læse om landebeskrivelser, fakta og statistikker samt sammenligne nogle af de lande, som du har med i dine overvejelser. Når du har booket dig ind på et af vores projekter, kan det være en fordel at købe en Lonely Planet, nærmere betegnet som ’Bibelen’ for backpackere. Prisen varierer alt efter, hvilken destination du rejser til, og om du ønsker bogen tilsendt via post eller til din e-mail som PDF fil.

 

Bøgerne kan købes på www.lonelyplanet.com/GuideBooks