Tine Lund Holm, Fysioterapeut

tine_e1369153288515
Praktikophold i Tanzania.

En rejse til Tanzania med Save A Heart – By Committing Yours giver dig relevant erfaring til cv’et samt uforglemmelige minder.

Af: Michael Leander Bech Særkjær


Solen smyger sig langs Kilimanjaros rygsøjle, og kaster bronzefarvede stråler ned over byen ved bjergets fod, Moshi. Inde i byens kerne ser man et indhegnet bivuaklignende telt. Stort nok til både at rumme senge, elektricitet og fuldvoksne mennesker. I morgensolen kan man ane tre skikkelser, der med bestemte skridt i det rustenrøde muld, vandrer fra teltet og hen til de andre frivillige på deres hostel for at nyde deres første morgenmad. Fysioterapeutstuderende Tine Lund Holm fra Esbjerg og hendes to medstuderende har en lang og indtryksrig dag foran sig i Tanzania.

Hjælp dig selv, ved at hjælpe andre

”De valgfag, som skolen tilbyder, interesserer mig ikke rigtigt. Til gengæld elsker jeg at rejse. Derfor beslutter jeg at tage et praktikophold, inden vi skal skrive bacheloropgave. Jeg vælger at rejse med Save A Heart til Tanzania for at hjælpe udsatte børn. Grunden til, at det lige blev Save A Heart er, at de er troværdige og ærlige omkring deres projekter,” siger Tine.

Fra morgen til middag hjælper de tre fysioterapeuter handicappede børn. Her gennemgår de primært motoriske øvelser, som i fremtiden skal hjælpe børnene med at klare sig selv. ”Jeg kan kun anbefale at rejse med Save A Heart, de hjælper med flybilletterne til ud- og hjemrejse, og der er bare styr på tingene, når man kommer der ned. Man har ikke meget kontakt med Save A Heart under opholdet, men det er heller ikke nødvendigt, der er nemlig ikke noget at beklage sig over,” fastslår Tine.

At leve er at opleve

Udover at hjælpe andre og få relevant erfaring til cv’et, så får man i Tanzania også en masse oplevelser til den mentale rygsæk. ”Jeg var måske den eneste hvide pige, der deltog i det årlige Kilimanjaro-halvmaraton. Det var så fedt, der var bare high-fives og jubel hele vejen,” siger Tine fnisende. Tine forklarer yderligere om vandfaldsudspring, besøg ved de varme kilder, eller såkaldte hot springs. Hun mener dog, at mindst én safaritur er et must. ”Det er simpelthen fantastisk, hvad man kan opleve fra den jeep, der er bare noget nyt og spændende hver eneste gang,” konstaterer Tine.

Du kan se flere billeder fra Tines ophold her