Line Staunstrup

IMG_6938_490x270
Jeg har været i Ghana i 3 uger, hvor jeg arbejdede på et børnehjem med de mindste af børnene. De var ca
Mellem 7 måneder og 2 år gamle. Det var et utroligt hårdt job, både fysisk og psykisk. Man ser og oplever en verden, som man ikke selv kunne forestille sig. Livet for børnene er meget forskelligt fra det liv børn har i Danmark. Selvom det var hårdt, så var det også en utroligt fed oplevelse, som jeg aldrig vil glemme. Man får hurtigt et meget tæt forhold til børnene og man kan se at de frivillige skaber en masse glæde i børnenes ellers meget ensformige liv på børnehjemmet. For de ansatte afrikanere er jobbet meget som en fabrik, og der er da også utroligt mange børn som alle skal have mad, nyt tøj, evt. ble, vaskes osv. Som frivillig kan man give børnene lidt ekstra nærhed og tid. Jeg er sikker på, at det er noget, som gør en forskel for børnene.
Vi boede ved en værtsfamilie i en lille by. Vores værtsbror var vores primære kontaktperson, og han hjalp os med alt! Vi skulle bare spørge, og så vidste han lige, hvad vi skulle gøre. Hele familien var utroligt søde. De kvinder, som ikke var så gode til engelsk forsøgte at lære os lidt Twi. Der var meget sjældent strøm, intet rindende vand og toilettet var praktisk talt et hul i jorden. Den del af det vender man sig utroligt hurtigt til. I weekenderne havde vi fri fra børnehjemmet, og så tog vi på weekendture til andre dele af Ghana. Fx. tog vi på safari i den nordlige del af Ghana, hvor vi også fik mulighed for at se nogle af de traditionelle gamle lerhytter. Vi mødte mange andre frivillige, og der blev hurtigt skabt et fællesskab.

Ghaneserne er utroligt venlige mennesker, som altid gerne vil snakke og hjælpe. Alle hilser på hinanden og man føler meget hurtigt, at man er accepteret og en del af det lille samfund. Jeg følte mig på intet tidspunkt utilpas eller utryg. Efter de 3 uger var det meget trist at sige farvel. Dels til værtsfamilien, men også til børnene, som man får dannet et meget tæt bånd til. Jeg kan anbefale alle at rejse på denne måde – man bliver en del af landet, kulturen og menneskerne. Det giver en indsigt, som jeg tror er svær at opnå, hvis man bare rejser igennem landet som backpacker.

 

Screenshot_3(2)