Julie, Global Nutrition

1157540_742638469100394_1533660456_n_490x270

Julie Zachariasen, der læser Global Nutrition and Health, gennemførte sin praktik i den cambodjanske sol, hvor hun hjalp til på et noget atypisk børne-hjem.

”Jeg har arbejdet på et børnehjem  i Cambodja, som støttes af en slovakisk organisation. Børnehjemmet huser udelukkende HIV- og AIDS smittede børn, og da jeg arbejdede på børnehjemmet var der ca. 50-60 styks, der alle var i samme situation. Stedet havde tilkoblet en læge, og det var blandt andet hende, som jeg fulgte under min praktikperiode, derudover så lavede jeg mad til børnene og underviste i hygiejne, som håndvaskning og tandbørstning. Jeg var i starten en smule bange for jobbet pga. alle de syge børn med denne meget alvorlige sygdom. Men efter at have læst op på smittefaren og sandsynligheden for rent faktisk at blive smittet, så forsvandt al den frygt, der overhovedet kunne have været. Og da man først var sammen med børnene, så lagde man sjældent mærke til det. De fleste af dem så nemlig glade og sunde ud, hvor nogle naturligvis havde nogle udsving grundet et svækket immunforsvar, men det var ikke noget, man tænkte over i dagligdagen,” udtaler Julie Zachariasen fra Global Nutrition and Health, Metropol København.

Indendørs eller udendørs?

Vi skelnede både imellem indoor og outdoor kids, hvor de førstnævnte boede fast på børnehjemmet, og de sidstnævnte blev passet af deres familie, men stadig havde forbindelse til og støtte fra børnehjemmet  pga. deres sygdom. Jeg boede selv i et stort hus sammen med en masse andre frivillige fra hele verden, hvor der var buffet morgen, middag og aften. Det var virkelig en fed oplevelse, og jeg var måske også en smule heldig. For da jeg ankom summede huset af mennesker og energi, så der var masser af folk at lave noget med hele tiden.”

Udelukkende positive overraskelser

”Min uddannelse ligner meget Ernæring og Sundhed, men vores linje har mere et globalt perspektiv, så alt foregår også på engelsk, af hvilken grund, jeg også syntes det var smart at tage en praktik i udlandet. Jeg har lært rigtigt meget, når det komme til at kommunikere på tværs af kulturer, men læringsmæssigt havde jeg måske fået mere ud af at blive i et vestligt land. Jeg tror, det skyldes, at arbejdsopgaverne i Cambodja kunne være lidt svære at definere pga. sprogbarrieren. Det var eksempelvist ikke alle på børnehjemmet, som jeg kunne tale engelsk med. Jeg holdt min forventninger nede, så der kun kom  positive overraskelser, og det hjalp, for jeg har været rigtig glad for opholdet og har ligeledes lært en helt masse.”
2014_02_07_09.29.16_1_300x223

Ingen dovenskab, men rigeligt af tålmodighed

”Indstillingen til arbejdet varierer meget fra Danmark til Cambodja. Herhjemme har vi nok en idé om, at dét som man kan nå i dag, det når man, men i Cambodja, der er man virkelig god til at udsætte alt til i morgen. Det betyder ikke nødvendigvis, at de er dovne, men de er utroligt tålmodige, så dumme og forhastede beslutninger er en sjældenhed i Cambodja, hvor jeg synes, at de forekommer lidt hyppigere herhjemme. Når man  rejser til Cambodja, så skal man være open-minded, nyde sit ophold og skrue seriøsiteten lidt ned – det er mine råd til de næste praktikanter, der skal af sted. Man skal selvfølgelig være på arbejde, når man er på arbejde. Men jeg tror ikke, man skal glemme de resterende oplevelser, som ligger og venter udenfor i resten af Cambodja, fordi man stirrer sig blind på ens praktikprojekt.”

 

Du kan se flere billeder her