Casper Fischer Beedholm

IMG_0083_490x270

Casper arbejder normalt som pædagog, derfor blev han positivt udfordret, da han skulle give engelskundervisning til fire cambodjanske folkeskoleklasser.

”I første omgang havde jeg fået det indtryk, at jeg skulle være på et børnehjem, hvor der ikke var så mange elever, så jeg kunne give disse børn fokuseret undervisning. Men jeg endte på en cambodjansk folkeskole, hvor både elever og jeg selv skulle bære uniform, og her havde jeg fire forskellige klasser – alle sammen i forskellige aldre og på meget forskellige niveauer. Den største udfordring lå nok i, at cambodjanerne har et helt andet alfabet, end det vi kender, så meget af tiden i de små klasser gik med at lære dem, hvordan de skulle anvende vores abc. Da jeg ankom, var der en tysk pige, som talte khmer, derfor havde hun godt styr på børnene, fordi hun kunne kommunikerer med dem på modersmålet. Vi besluttede at dele klassen i to, og når hun ikke var der, så var der en tolk, som hjalp mig. Det var meget rart, da det udelukkende var engelsk undervisning, som jeg kunne tage mig af,” siger der normalt arbejder som pædagogmedhjælper, men nu har søgt ind på Idrætslinjen i Århus.

En helt unormal hverdag

”En ting, der virkelig er spændende, er at skulle skabe sig selv en hverdag i en helt fremmed kultur. Man laver mange af de samme ting, som herhjemme: Går på café, spiser på restaurant, går i fitness eller svømmer en tur – men alligevel så er det hele så anderledes, fordi rammerne og omstændighederne overhovedet ikke ligner noget, som vi har herhjemme. Jeg boede i et hus med frivillige fra hele verden, hvor man kunne se, at en normal hverdag så forskellig ud afhængig af, hvor man kom fra – og at de samme indtryk kunne udarte sig forskelligt hos alle de frivillige. Jeg vil klart anbefale denne her måde at rejse på, dels fordi man lærer utrolig meget om lokalbefolkningen, og dels fordi man får venner fra f.eks Korea, Canada, USA og England – hvilket man måske ikke ville få hos en værtsfamilie. Det er nok også de folk jeg boede med, som jeg savner mest, fordi vi alle sammen var der på samme grundlag, nemlig for at hjælpe andre.”
Screenshot_4(1)

Solopgangen over Angkor Wat

”Man kan heller ikke undgå at lære rigtigt meget om Cambodjas frygtelige fortid og historie. Så man bliver virkelig overrasket over den enorme gæstfrihed og alle de flinke mennesker man møder – det er et kæmpe mismatch, men selvfølgelig en virkelig positiv oplevelse. Det blev jeg faktisk overrasket over. Noget andet der overraskede mig var Angkor Wat, som er et kæmpe område med nogle af de mest velbevarede templer. Oprindeligt var hele området en enorm by, og faktisk en handelscentral for store dele af Asien. Vi tog der ud kl. 04:00 om morgenen for at se solopgangen over templet, og så brugte vi en hel dag derude. Vi havde købt en heldagstur, men man kan også vælge en tredagstur, som virkelig er for de interesserede. Der er tre hovedtempler, og dem kan sagtens nå at se på én dag, men hvis man vil se hele området, så skal man nok bruge en del mere tid. Det er et syn, man bare ikke ser andre steder – fantastisk!”