Camilla og Lene

MG_3593

Vi tog til Tanzania med forventninger om at skulle passe børn i dagtimerne, og kun havde weekenderne til afslapning eller oplevelser udenfor børnehjemmets og hostelets mure. Dette var dog på ingen måde tilfældet, vi lærte hurtigt Afrikas opfattelse af tid og ordet “pole pole” som betyder tag det roligt/ingen stress! Vi havde meget mere fritid end forventet, vi startede på projektet kl 13.00 og gik derfra igen mellem 16.30 og 17.00. Vi var på projektet “Hope” som er et børnehjem med 7 børn i alderen 3-9. 4 drenge og 3 piger. Vi hjalp børnene med at lave deres lektier, læse bøger, lave ekstra regne stykker ellers legede vi med dem.
Dagene var aldrig de samme og det var skønt at kunne komme så tæt på hver enkelt barn. Vi læste om børnenes baggrunde og deres udvikling efter at være kommet til børnehjemmet. Børnene var meget glad for gaver, dette udnyttede vi naturligvis og købte den nogle nye bøger, blyanter mm. Disse ting blev især værdsat af Mama’en på børnehjemmet vi valgte også at betale vandregningen på børnehjemmet – dette var en stor hjælp, og pengene blev i stedet brugt på børnene.

En typisk dag:
Der blev serveret morgenmad mellem 7 og 10 og derefter havde vi hele formiddagen til os selv, hvor vi kunne lave hvad der lige lystede. Børnehjemmet lå cirka 5 km væk fra hostel hoff, dette vil sige en 50 minutters gåtur eller 5-10 minutter i taxa, det var meget forskelligt hvad vi valgte. Når vi ankom til børnehjemmet lavede vi lektier med de 5 ældste, dette tog gerne en time hvorefter vi hver dag fik en smule middagsmad, dette var traditionelt/lokalt mad, hvilket var meget sjovt at prøve. Efter maden hentede vi de to mindste i deres skole (vejen til skolen var 1km lang), den mindste på 3 var på dette tidspunkt meget træt og vi måtte af og til bære ham det meste af vejen hjem. Resten af tiden med børnene brugte vi på at læse bøger og gennemgå deres skole bøger og den sidste time blev brugt på leg. Når klokken blev mellem 16.30 og 17.00 gik vi tilbage til vores indkvartering, så det passede med at vi kom tilbage lige til aftensmaden. Om aftenen var der snak, spil og hygge, og der var også mulighed for at tage på fifi’s som var den nærmeste cafe med gratis wifi – dette var der mange der benyttede sig af!

Dagene med børnene gjorde det klart for os, hvor meget de har brug for hjælp og hvor meget den hjælp hver enkel frivillig udøver påvirker børnenes liv – børnene udvikler sig kun i en positiv retning , dette kan man kun takke mama’en på børnehjemmet og de mange frivillige for, men også den lokale samarbejdspartner som støtter dette børnehjem på flere måder!

Vi havde en ubeskrivelig og uforglemmelig oplevelse som vi kan tage med os videre i livet! Tak fordi i gjorde dette muligt for os!

Hilsen Lene og Camilla