Amalie Gernow

IMG_9973_490x270

Amalie havde sammen med sin veninde aftalt at arbejde i et halvt år og bruge pengene på at se verden. De realiserede drømmen i Ghana, og oplevede meget mere end forventet.

Min veninde og jeg arbejdede i et halvt år for at skrabe nogle penge sammen under vores sabbatår, så vi kunne komme ud og se verden. Destinationen faldt på Ghana, da vi havde hørt, at det var ”Afrika for begyndere”. Så vi tog chancen og valgte et børnehjemsprojekt gennem Save A Heart. Når jeg siger ”Afrika for begyndere,” så skyldes det, at langt de fleste taler og forstår engelsk, der er ingen krig eller borgerkrig, og så er det i grunden bare et meget velfungerende land sammen-lignet med mange andre lande i Afrika. Accra, som er hovedstaden i Ghana, ligner jo f.eks. ikke noget, man normalt vil forbinde med Afrika, da der er enorme højhuse og helikopterlandingspladser. Vi boede dog i Nsuta, som er en rigtig afrikansk landsby inde midt i landet, hvor maden bliver lavet over bål,” siger Amalie Gernow.

Verdensforskellige synspunkter

”Det var virkeligt spændende at leve hos en ghanesisk familie, fordi vi både fik indblik i deres dagligdag, kultur og deres måde at anskue verden på. Det er bare én ting, som man ikke får, hvis man vælger at arbejde i en børnehave her hjemme under sit sabbatår. Min veninde og jeg boede fast hos værtsfamilien, men der var løbende frivillige fra hele verden, som kom og gik, og på et tidspunkt boede vi faktisk 11 volontører i huset plus familien selvfølgelig. Og det var altså en del, i og med at familien nok havde 20 medlemmer, når alle var til stede. Det var en fed oplevelse at være så mange forskellige mennesker samlet. Dermed fik vi ikke kun det afrikanske synspunkt, når vi sad og snakkede, men amerikanerne og de andre europæere havde jo også noget at sige.”

Masser af frihed og fritid

”Børnehjemmet har den ordning, at fattige forældre kan aflevere deres børn og hente dem hjem igen, når budgettet tillader det. Desværre så vi, at nogle børn blev hængende til 9-års alderen. Forældrene havde simpelthen ikke råd til at have dem boende, så alternativet blev ofte, at disse børn skulle sendes videre til en anden institution, som tog sig af børn og unge. Børnehjemmet var inddelt i tre hold, hvor de yngste var babyerne, så var der +2-børnene, som brugte tiden i børnehjemmets day care, og til sidst så var der de ældste, som jo gik i skole om dagen. Vi arbejdede i to ryk, fra kl. 08-11 og fra 15-18, så vi havde en god pause midt på dagen, hvor vi kunne slappe af, og så havde vi jo fuldstændig fri om aftenen og i weekenderne, hvor vi blandt andet tog på back packing rundt omkring i Ghana.”
IMG_9616

Barnedåb og begravelse

”Når man er i Ghana, så synes jeg man skal se nogle af landets Craft Villages, det er her de blandt andet laver deres traditionelle landsdragter, som mange mennesker bærer det meste af tiden. Derudover var vi så heldige, at vi både fik set en barnedåb og en begravelse. Især sidstnævnte, hvor underligt det end lyder, synes jeg bestemt skal opleves. I Ghana har man et helt andet forhold til døden, så når nogle går bort, så fejrer man livet med en kæmpe fest, i stedet for at græde og sørge som vi gør herhjemme. Det foregår typisk med en parade af biler og mennesker, bestående af hele landsbyen, der klædt i sort bevæger sig gennem byen, indtil de når til et torv, hvor der drikkes, danses og så bliver der også holdt nogle taler.”

Du kan se flere billeder her